asianeagle.niceboard.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Asianeagle
 
AnasayfaPortalGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Karides Kavurma

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
samanyolu
Admin
Admin
samanyolu


Kadın
Mesaj Sayısı : 29261
Yaş : 57
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : yazar
Lakap : yazar
Kayıt tarihi : 12/04/08

Karides Kavurma Empty
MesajKonu: Karides Kavurma   Karides Kavurma EmptyÇarş. Ağus. 20, 2008 5:01 am

Karides Kavurma

Malzemeler

* ½ çay kaşığı Tabasco (Acı sos)
* 1 çay kaşığı tane karabiber
* 1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze)
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası)
* Tuz karabiber
* 3 adet yeşil soğa1 adet domates (irice)
* 1 çorba kaşığı soya sosu
* 4 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı beyaz şarap
* ½ kg karides (cimcime-çiğ)

Yapılışı

Sıvı yağı derin bir kapta kapta kızdırın. Zencefilleri ince ince doğrayın. Sarmısakları da ince doğrayın ve ikisini birlikte kızgın yağda yumuşayana kadar pişirin.

Çiğ karidesleri ayıklayıp karışıma ilave edin ve 2 dakika kadar pişirin. Önceden havanda dövülmüş tane karabiberleri, Tabasco'yu ve domates püresini ilave edip karıştırmaya devam edin.

Bu arada domatesi de küçük küpler halinde doğrayın ve soya sosu ve şarap ile birlikte karışıma katın.

Yeşil soğanın yalnız yeşil kısımlarını kibrit çöpü büyüklüğünde daha önceden doğrayıp hazırlayın ve bu aşamada ilave edin. Tadlandırmak için yeterince tuz ve karabiber serpin.

Sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asianeagle.yetkin-forum.com
 
Karides Kavurma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
asianeagle.niceboard.com :: A-Kitchen :: ÇİN MUTFAĞI...Chinese Kitchen-
Buraya geçin: