asianeagle.niceboard.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Asianeagle
 
AnasayfaPortalGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Çin Usülü Sazan Balığı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
samanyolu
Admin
Admin
samanyolu


Kadın
Mesaj Sayısı : 29261
Yaş : 57
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : yazar
Lakap : yazar
Kayıt tarihi : 12/04/08

Çin Usülü Sazan Balığı Empty
MesajKonu: Çin Usülü Sazan Balığı   Çin Usülü Sazan Balığı EmptyÇarş. Ağus. 20, 2008 5:07 am

Çin Usülü Sazan Balığı

Malzemeler

* Harcı :4 çorba kaşığı pirinç (yıkanıp 20 dakika ılık suda bekletilmiş ve süzülmüş), 4 adet ince kıyılmış taze soğan, 1 dilim kıyılmış jambon, 1 tablet dövülmüş tavuk suyu konsantresi, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz
* 1,5 kg.
* 3/4 su bardağı su
* Yarım su bardağı et suyu
* 1 su bardağı sek beyaz şarap
* 1/2 çorba kaşığı rafine yağ




Yapılışı

Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede pirinç, jambon, taze soğan, dövülmüş tavuk suyu konsantresi, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız bu harcı sazan balığının karnına doldurup balığın karnını iple dikin.
Balığı büyükçe bir tencereye yerleştirip, üstüne suyu dökün.
Daha büyük bir tencerenin dibine bir tel ızgara yerleştirip, tencereyi yarıya kadar kaynar suyla doldurun.
Balığın bulunduğu tencereyi, büyük tenceredeki ızgaranın üstüne yerleştirip büyük tencerenin kapağını kapatın.
Büyük tencereyi orta ateşe oturtup, balığı 45 dakika buharda pişirin. Büyük tencerenin kapağını açıp, balığın bulunduğu tencereye et suyu ve şarabı ekleyin. Büyük tencerenin kapağını yeniden kapatarak, balığı 45 dakika daha, eti yumuşayana kadar pişirin.
Büyük tencereyi ateşten alıp, içindeki daha küçük tencereyi çıkartın. Balığı bir delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, üzerine rafine yağ dökerek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asianeagle.yetkin-forum.com
 
Çin Usülü Sazan Balığı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Çin Usulü Levrek
» HİNT USULÜ GÜVEÇTE KAYISILI KUZU ETİ
» Songpyeon / 송편 / Kore Usulü Pirinç Tatlısı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
asianeagle.niceboard.com :: A-Kitchen :: ÇİN MUTFAĞI...Chinese Kitchen-
Buraya geçin: