asianeagle.niceboard.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Asianeagle
 
AnasayfaPortalGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Vahşi Yeşiller (비빔밥 Bibimbap) Medley Pilav - geleneksel sürümü

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
samanyolu
Admin
Admin
samanyolu


Kadın
Mesaj Sayısı : 29261
Yaş : 57
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : yazar
Lakap : yazar
Kayıt tarihi : 12/04/08

Vahşi Yeşiller (비빔밥 Bibimbap) Medley Pilav - geleneksel sürümü Empty
MesajKonu: Vahşi Yeşiller (비빔밥 Bibimbap) Medley Pilav - geleneksel sürümü   Vahşi Yeşiller (비빔밥 Bibimbap) Medley Pilav - geleneksel sürümü EmptyC.tesi Şub. 16, 2013 6:36 pm

Vahşi Yeşiller (비빔밥 Bibimbap) Medley Pilav - geleneksel sürümü Bibimnamul991Bibimbap (tümü karışık)

Bibimbap" ... Hiç bir Koreli uçuş alınması ya o zaman muhtemelen daha önce (ya da en azından gördük) Bu yemeğin tadı var Koreli bir restorana olmuştur varsa. Dürüst olmak gerekirse, ben bu yemek hakkında karışık duygular var. Ben bazı sürümlerinde seviyorum ama aslında hepsi değil. Onlar uzmanlaşmak sürece Bu nedenle, ben genellikle restoranlarda sipariş yok. Özel önem tazelik, kalite ve baharat açısından tepesi her bireye verilen değilse, nihai karışık kolayca sadece so-so tadabilirsiniz. Siz de benim gibi iseniz, biri sadece so-so tadı şey değerli bir yemek harcayamam! Benim için, her yemek inanılmaz bir şey, heyecan verici bir şey ve sadece benim ruhları asansör olacak bir şey için bir fırsattır.

Ben sadece büyük bir sebze sevgilisi değildi çünkü bir çocuk olarak, bibimbap benim en favori listesinde değildi. Ben çoğunlukla sorun gibi Fiddleheads (oldukça lifli ve chewy olan) uzun otlar bazıları yemek vardı çünkü diğer bir nedenidir. Yani benim yetişkin yaşamda sadece, ben Bibimbap yeniden keşfedilen ve zevk başladı.

Ama uygun, geleneksel Bibimbap yapım iş ve zaman yeraldığını olduğunu. Neyse ki, sadece iyi tat ve yakında bu konuda yazılı olacak bazı basit, hızlı sürümleri bulunmaktadır.

Bibimbap ayrıca ABD'de birçok Koreliler için çok popüler bir pot şans besindir. Her konuğu yapmak ve 1 ila 2 Topingler getirebilir eğer, size oldukça kolay birlikte güzel bir Bibimbap yapabilirsiniz çünkü. O da çok kolay hizmet yapar ve büfeler için mükemmel bir gıda olan sıcak servis edilmesi gerekmez. Konuklar almak ve kolayca bir vejetaryen ve vejetaryen olmayan gıda hem de olabilir bu yüzden onların Bibimbap ne istediğinizi seçebilirsiniz. Ve aynı zamanda glutensiz bulunuyor!

"Bibim" olarak Bibimbap için malzemeler hiçbir sabit set "karıştırmak veya ovmak için" ve "bap" pirinç anlamına gelir gerçekten vardır. Topingler genellikle Kore'de her ilin kendine özgü ürünlerle temsil ve böylece Bibimbap size Seul olsun tipik Bibimbap genellikle 3-4 farklı yenilebilir yabani yeşillikler (나물 Namul), bazı ortak içerir inç olan alana göre farklı olacaktır Bu tür daha sonra havuç, ıspanak, fasulye filizi, turp ve bazı et (sığır, tavuk) ya da deniz ürünleri (kalamar, karides) gibi sebzeler.



En son samanyolu tarafından Paz Şub. 17, 2013 4:16 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asianeagle.yetkin-forum.com
samanyolu
Admin
Admin
samanyolu


Kadın
Mesaj Sayısı : 29261
Yaş : 57
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : yazar
Lakap : yazar
Kayıt tarihi : 12/04/08

Vahşi Yeşiller (비빔밥 Bibimbap) Medley Pilav - geleneksel sürümü Empty
MesajKonu: Geri: Vahşi Yeşiller (비빔밥 Bibimbap) Medley Pilav - geleneksel sürümü   Vahşi Yeşiller (비빔밥 Bibimbap) Medley Pilav - geleneksel sürümü EmptyC.tesi Şub. 16, 2013 7:36 pm

Hazırlama Süresi: 6 saat Pişirme Süresi: 1 saat 15 dk Porsiyon: 2 Zorluk: Orta
Vahşi Yeşiller (비빔밥 Bibimbap) Medley Pilav - geleneksel sürümü Namul61

Üstü sebze Topingler (namul) ve 6 farklı türde bir resim - soldan sağa doğru aşağıda listelenmiştir:

Sote çan çiçeği kökü (도라지 나물 Doraji Namul)
Beyazlatılmış Ispanak (시금치 나물 Shikeumchi Namul)
Sote eğrelti Fiddleheads (고사리 나물 Gosari / Kosari Namul)
Turp Salatası (무생채 Moosaengche)
Sote havuç (홍당무 Hongdaangmoo)
Pişmiş Soya Filizi (콩나물 kongnamul)
Buna ek olarak, bazı tecrübeli kıyma ve tepesi final için bir pan kızarmış yumurta pişirilir.

MALZEMELER

2 C kısa taneli pirinç
Deneyimli Kiymali için
1/3 kiyma
2 tatlı kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı pirinç pişirme şarabı
1 tatlı kaşığı susam yağı
1 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
1/8 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)
1/8 çay kaşığı karabiber
Bellflower Roots (Doraji Namul) için
4 oz (1/2 yaklaşık 2 C) çançiçeği kökleri (도라지 doraji) yeniden yapılandırılmış
1/2 tatlı kaşığı bitkisel yağ
1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu
1/2 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
1/4 çay kaşığı kıyılmış yeşil soğan
1/4 tatlı kaşığı susam yağı
Beyazlatılmış Ispanak için
1 demet ıspanak, yıkanmış
6 C su
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı susam yağı
Bracken Fiddleheads için (Gosari Namul)
4 oz veya 2 C eğrelti Fiddleheads sulandırılmış
1/2 tatlı kaşığı bitkisel yağ
1/4 çay kaşığı deniz tuzu
3/4 çay kaşığı gook kanjang
1/2 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
1/4 çay kaşığı kıyılmış yeşil soğan
1/4 tatlı kaşığı susam yağı
Turp Salatası için (Moosaengche 무생채)
3 C julienned Korece turp (무 moo)
2 tatlı kaşığı deniz tuzu
3 1/2 tatlı kaşığı şeker
3 1/2 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
2 2/1 tk T Kore kırmızı biber tozu (고추 가루 gochugaroo)
Sote Havuç için
1 büyük havuç veya 2 küçük havuç (yaklaşık 1 C) julienned
çimdik tuz
1 T bitkisel yağ
Soya Filizi için
3 C soya filizi
1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu
1/2 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
1/2 tatlı kaşığı susam yağı
1/3 C su
Yumurta için
Orta / kolay / üzerinde 1 yumurta, tavada kızarmış, şifreli
Çeşniler için
2 çay kaşığı veya daha fazla Gochujang (tat ayarlamak)
1-2 tatlı kaşığı susam yağı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asianeagle.yetkin-forum.com
 
Vahşi Yeşiller (비빔밥 Bibimbap) Medley Pilav - geleneksel sürümü
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
asianeagle.niceboard.com :: A-Kitchen :: KORE MUTFAĞI...Korean Kitchen-
Buraya geçin: