asianeagle.niceboard.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Asianeagle
 
AnasayfaPortalGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Gyungdan / 경단 (Pirinç Keki Topları)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
samanyolu
Admin
Admin
samanyolu


Kadın
Mesaj Sayısı : 29261
Yaş : 57
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : yazar
Lakap : yazar
Kayıt tarihi : 12/04/08

Gyungdan / 경단 (Pirinç Keki Topları) Empty
MesajKonu: Gyungdan / 경단 (Pirinç Keki Topları)   Gyungdan / 경단 (Pirinç Keki Topları) EmptySalı Kas. 12, 2013 11:12 am

Gyungdan / 경단 (Pirinç Keki Topları) Balls780196
Malzemeler
* 2 fincan tatlı pirinç unu (Mochika tozu)
* 3/4 fincan kaynamış su veya 1 fincan
* 6 çorba kaşığı şeker
* 1 fincan esmer şeker
* 1 fincan kırmızı fasulye
* 1 tutam tarçın tozu
* Siyah susam tozu
* Pelin tozu
* Kavrulmuş soya tozu


1. Adım
Kırmızı Fasulye Ezmesi Yapımı
1. Bir tencere içerisine 1 fincan yıkanmış kırmızı fasulye ve 4 fincan suyu koyun, yüksek ateşte 10 dakika kadar ısıtın.
2. Orta ateşten düşük ısıya azaltın ve 50 dakika kaynatın.
3. Fasulyenin tamamen piştiğini kontrol edin. Fazla suyu çıkarıp fasulyeleri tahta kaşık ile ezin.
4. Kırmızı fasulye ezmesinin içerisine bir fincan kahverengi şeker, bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı tarçın tozu ekleyip bir kenara koyun.


2. Adım
Pirinç keki toplarını koymak için içerisinde 3 farklı çeşit pudra bulunan 3 kase hazırlayın.
1. Siyah Susam Tohumları
* Yarım fincan siyah susam tohumunu bir süzgeç kullanarak yıkayın ve suyunu süzün.
* Tavayı orta sıcaklıkta ısıtın ve siyah susam tohumlarını dökün.
* Susam tohumlarını tahta bir kaşık ile karıştırarak pişirin.
* Susam tohumları açılacaktır, daha sonra onlar gevrek olana kadar düşük ısıda karıştırmaya devam edin.(5-10 dakika)
* Susam tohumları soğuduğu zaman onları el değirmeninde öğütün.
* Susam tozunu bir kaseye aktarın ve iki çorba kaşığı şeker, bir tutam tuz ekleyip karıştırın.
2. Yarım fincan kızartılmış soya fasulyesi tozunu ( Korece kong gaa ru in )bir kaseye koyun 2 çorba kaşığı şeker, bir tutam tuz ekleyip karıştırın.
3. Yarım fincan misk otu tozunu bir kaseye koyun ( Korece ssook gaa ru in) iki çorba kaşığı şeker bir tutam tuz ekleyip karıştırın.


3. Adım
Pirinç Keki Hamuru Yapımı
1. Bir kasenin içerisine 2 fincan tatlı pirinç tozu, iki çorba kaşığı şeker, bir çay kaşığı tuz koyun.
2. 2/3 fincan sıcak suyu azar azar kaşık ile karıştırarak dökün.
3. Hamuru ellerinizle yoğurun.
İpucu: Eğer hamurun çok sulu olduğunu hissederseniz biraz normal un ekleyin.
4. Pirinç keki hamurunu plastik bir torbaya yerleştirip bir kenara koyun.


4. Adım
Büyük bir kabın içerisine biraz su koyun ve kaynatın.
Pirinç keki yapalım!
1. Plastik torbadan pirinç keki hamurunu çıkarıp kesme tahtasına yerleştirin.
2. Hamuru ikiye bölün ve yuvarlayarak silindir biçimi verin, 18-20 parçaya kesin.
3. Pirinç hamurunun her bir parçasını elinizle yuvarlayın ve başparmağınız ile topun ortasında bir delik açın. Daha sonra bir fincanın içerisine topları döndürün.
4. Deliklerin içerisine fasulye ezmelerini koyun.
5. Sıkıca kapatın ve bir tabağa yerleştirin.
İpucu: Pirinç topları yaparken dinlenen hamur kuruyabilir, bu yüzden ıslak bez yada kağıt havlu ile üzerlerini kapatın.
6. Kaynar suyun içerisine dikkatlice bütün pirinç keki toplarını koyun. Pirinç keki topları piştikleri zaman yüzerler. Yüzme olayı 3-5 dakika kadar sürer.
7. Büyük bir kase içerisine bol soğuk su hazırlayın.
8. Soğuk suya pişmiş pirinç toplarını koyun ve onları süzün.
9. Pişmiş pirinç toplarını üç farklı renk pudrada yuvarlayın ve bir tabağa aktarın.







Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asianeagle.yetkin-forum.com
samanyolu
Admin
Admin
samanyolu


Kadın
Mesaj Sayısı : 29261
Yaş : 57
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : yazar
Lakap : yazar
Kayıt tarihi : 12/04/08

Gyungdan / 경단 (Pirinç Keki Topları) Empty
MesajKonu: Geri: Gyungdan / 경단 (Pirinç Keki Topları)   Gyungdan / 경단 (Pirinç Keki Topları) EmptySalı Kas. 12, 2013 11:12 am

English


Ingredients:


* 2 cups of sweet rice flour (Mochiko powder)
* 3/4 cup of boiling water (or 1 cup)
* 1salt
* 6 tbsp sugar
* 1 cup brown sugar
* 1 cups of red beans
* 1 ts of cinnamon powder
* Black sesame seeds powder
* Mugwort powder
* Roasted yellow soy bean powder, and 1 or 2 cups of flour


Step 1:
Make red bean paste
1. In a pot, place 1 cup of washed red beans and 4 cups of water and heat it over high heat for 10 minutes.
2. Lower the heat to low medium and simmer for 50 minutes.
3. Check if the beans are cooked fully. Remove extra water from the beans and crush them with a wooden spoon.
4. Add 1 cup of brown sugar, 1 ts of salt, 1 ts of cinnamon powder into the red bean paste and set it aside.


Step 2:
Prepare 3 bowls where 3 different kinds of powder will be placed for the rice cake balls
1. Black sesame seeds:
* Rinse and drain ½ cup of black sesame seeds in running water using a strainer.
* Heat a pan over medium heat and pour in the sesame seeds.
* Cook the sesame seeds by stirring with a wooden spoon.
* The sesame seeds will pop, then lower the heat and keep stirring until they are crispy. (5- 10 minutes)
* When the sesame seeds cool down, grind them with a coffee grinder.
* Transfer the sesame seeds powder to a bowl and add 2 tbs sugar and a pinch of salt and mix it.
2. Put ½ cup of toasted soybean powder (kong gaa ru in Korean) in a bowl and add 2 tbs of sugar and a pinch of salt and mix it.
3. Put ½ cup of mugwort powder (ssook gaa ru in Korean) in a bowl and add 2 tbs of sugar and a pinch of salt and mix it


Step 3:
Make rice cake dough.
1. In a bowl, place 2 cups of sweet rice powder, 2 tbs of sugar, 1 ts of salt.
2. Pour 2/3 cup of hot water little by little while you are mixing it with a spoon
3. Mix the dough by hand.
Tip: if you feel the dough is too wet, add some plain flour
4. Put the rice cake dough into a plastic bag and set it aside


Step 4:
In a big pot, place a lot of water and boil it
Let’s make rice cake!
1. Take the rice cake dough out from the plastic bag and place it on the cutting board.
Tip: To protect the dough from being stuck to the board, sprinkle some plain flour before placing the rich cake dough.
2. Divide the dough into 2 and roll each one to make cylinder shape and cut it into 18-20 pieces.
3. Roll each piece of rice dough with your hands and make a hole in the middle of the ball with your thumb. Then turn the ball into a cup.
4. Put the bean paste into the middle.
5. Close it tightly and place it on a plate.
Tip: While you are making rice balls, the rest of dough may get dried, so cover them with wet cloth or paper towel.
6. Carefully put all the rice cake balls into boiling water. When the rice cake balls are cooked, they float. It will take about 3 -5 minutes until they float.
7. Prepare lots of cold water in a big bowl.
8. Put the cooked rice balls into cold water and drain them.
9. Roll the cooked rice balls in the 3 different colors of powder and transfer them to a plate.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asianeagle.yetkin-forum.com
 
Gyungdan / 경단 (Pirinç Keki Topları)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
asianeagle.niceboard.com :: A-Kitchen :: KORE MUTFAĞI...Korean Kitchen-
Buraya geçin: