asianeagle.niceboard.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Asianeagle
 
AnasayfaPortalGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Bon Bon Tavuk

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
samanyolu
Admin
Admin
samanyolu


Kadın
Mesaj Sayısı : 29261
Yaş : 57
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : yazar
Lakap : yazar
Kayıt tarihi : 12/04/08

Bon Bon Tavuk Empty
MesajKonu: Bon Bon Tavuk   Bon Bon Tavuk EmptyÇarş. Ağus. 20, 2008 5:03 am

Bon Bon Tavuk

Malzemeler

* 750 gr yağlı tavuk
* 1 çorba kaşığı karabiber
* 2 çorba kaşığı susam yağı
* tuz
* 2 çorba kaşığı tahin
* 2 adet taze soğan
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 5 çorba kaşığı soya sosu
* 2 adet taze soğan (yeşil kısımları)
* 1 çorba kaşığı susam



Yapılışı

Susam tanelerini bir tavaya koyun. Hafif ateşte karıştırarak ve tavayı sallayarak kahverengi oluncaya kadar kavurun. Susamların rengi koyulaştıktan sonra tavadan alıp soğutun. Soğanları ince ince doğrayın. Bir kaseye soğanları, tahini şekeri, soya sosunu ve karabiberi koyun. Sık sık karıştırmaya devam ederek sosu hazırlayın. Tavuğun üzerini örtecek miktarda tencereye su koyarak ateşe oturtun. Kaynayan suya tavuğu yerleştirin. Bir tutam tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatarak 1 saat pişirin. Pişen tavuğu sıcak sudan alıp, soğuk suya koyarak soğutun. Tavuk tamamen soğuduktan sonra suyunu süzün. Tavuğu kurulayın ve her tarafını susam yağıyla yağlayın. Tavuğun butlarını, kanatlarını, göğsünü ayırın, kemiklerini çıkarın. Ayırdığınız etleri ince şeritler halinde kesin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asianeagle.yetkin-forum.com
 
Bon Bon Tavuk
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kerevizli Tavuk
» Susamlı Tavuk Göğsü

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
asianeagle.niceboard.com :: A-Kitchen :: ÇİN MUTFAĞI...Chinese Kitchen-
Buraya geçin: