Güney Çin köftesi
Malzemeler
* 250 gram dana eti ezmesi, sarı zambak, ağaç kulağı, uygun miktardaki ıspanak, soğan ve zencefil tozu, Çin tuzu, az miktardaki toz şeker, 25 gram soya sosu, 10 gram tuz, bir tane yumurta akı, 5 gram sulu nişasta, uygun miktardaki susam yağı ve 15 gram piri
Yapılışı
Önce dana eti, soğan ve zencefil tozu, soya sosu, tuz, yumurta, sulu nişasta, Çin tuzu, pirinç rakısı ve susam yağı bir kaseye koyarak karıştırın. Sarı zambak, ağaç kulağı ve ıspanak parça olarak kesip kaynar suda biraz pişirelim, hemen soğuk soya koyalım. Sonra tencereyi ocağa yerleştirin. Tencereye az yağ koyalım. Yağ sıcak olunca hemen soğan ve zencefil tozu, sarı zambak, ağaç kulağı, ıspanak, tuz, Çin tuzu ve az su tencereye koyarak pişirelim. Az sonra sulu nişastayı tencereye ilâve edelim. Bu zamanda pişirilmiş olan sos tabağa çıkaralım. Şimdi dana eti ezmesine soya sosu, pirinç rakısı ve şeker ilâve ederek karıştırın ve köfte olarak yapın. Köfteleri tencereye koyarak kızartın. Köfteler sarı rengi haline gelirken sosun koyulduğu tabağa çıkarılır. Yemeğiniz servise hazırdır.
--------------------------------------------------------------------------------