Etli Pide
*******
Malzemeler;
Hamuru için;
1 kg un
150 gr margarin ve tereyağ
25 gr tuz
40 gr maya
550 gr ılık su
Üstüne sürmek için;
1 adet yumurta
2 kaşık süt
Hazırlanışı:
-Maya,tuz ve suyu bir kabın içinde eritiniz.
-Üzerine yumuşatımış tereyağı ve unu ilave ediniz, yoğurarak yuvarlak bir hamur topu yapınız.
-Kalın bİr bez kapatıp oda sıcaklığında 30 dk mayalandırınız.
-Hamuru 100 gr lık bezelere ayırınız.Üzerine yine bez kapatıp 30 dk daha mayalandırınız.
-Her bir bezeyi altına ve üzerine un serperek 2 mm kalınlığında merdaneyle açınız.
-İstediğiniz büyüklükte yuvarlak bir kalıpla -tabak ,fincan vb kullanabilirsiniz-
-Kenarlarında hafif boşluk bırakacak şekilde üzerine iç malzemesini koyup üzerini kapatarak 15 dk kadar mayalandırınız.
-İsterseniz uçlarından birleştirerip uzatarak sandal biçimi verebilirsiniz.
-15 dakika sonra üzerine yumurtalı karışımı fırça ile sürün.
-Çok kızgın fırında 12 dk pişirip çıkarınız.
İç malzemesi;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 adet orta boy soğan
250 gr kuzu etinden kıyma
tuz
karabiber
maydanoz
-Yağı ısıtın ve ince doğaranmış soğanları kavurun.
-Kıymayı ekleyin ve 10 dk pişirin.
-Tuz ve karabiberini ekleyin.
-Altını kapattıktan sonra ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
_________________