samanyolu Admin
Mesaj Sayısı : 29261 Yaş : 57 Nerden : İstanbul İş/Hobiler : yazar Lakap : yazar Kayıt tarihi : 12/04/08
| Konu: Tsukudani..Balık Yemeği Çarş. Tem. 04, 2012 12:20 pm | |
| Bu tatlı ve tuzlu lezzet için soya sosu ve şeker ağır ağır kaynayan edilmiştir küçük balık vb olduğunu Tsukudani vardır. Tokugawa Ieyasu (parça Settsu İl Tsukuda Köyü balıkçılar için vergiden muaf ulusal balıkçılık hakları verilmiş Günümüz Hyogo ve Osaka Valilikleri). Hakları Osaka Kuşatması sırasında seçkin hizmet için bir ödül olarak verildi. Yılda bir kez, bazı balık şükran belirtisi olarak Edo'da şogunluğu sunuluyor kullanıldı. Tsukuda balıkçılar bu balık göndermek için daha uygun olduğu için Edo taşınmaya karar Kısa bir süre sonra. Onlar Tokyo Bay günümüz Sumida Nehri'nin ağzına yakın yerleşen ve bölgede Tsukuda-jima (Tsukuda Adası) adını verdi. Tsukuda-jima İnsanlar Tsukudani (anlam Tsukuda gıda dakika pişirilmiş) olarak satılan soya sosu ve şeker ile kalan balık pişirilir. Tsukudani nefis tadı ve iyi korunmuş gıda olarak popüler oldu. | |
|
samanyolu Admin
Mesaj Sayısı : 29261 Yaş : 57 Nerden : İstanbul İş/Hobiler : yazar Lakap : yazar Kayıt tarihi : 12/04/08
| Konu: Geri: Tsukudani..Balık Yemeği Çarş. Tem. 04, 2012 12:22 pm | |
| JAPON ŞEKERLEME Tomorrow, June 29, is the anniversary of the Battle of Nagashino. This is a Manju, a Japanese confectionery which is made by wrapping honey-sweetened red bean paste with a thin skin made from flour, then steaming it. | |
|
samanyolu Admin
Mesaj Sayısı : 29261 Yaş : 57 Nerden : İstanbul İş/Hobiler : yazar Lakap : yazar Kayıt tarihi : 12/04/08
| Konu: Geri: Tsukudani..Balık Yemeği Çarş. Tem. 04, 2012 12:23 pm | |
| Bu Kintsuba bir fotoğraf, bir Japon kılıç muhafazasını ("Tsuba") gibi şekillendirilen bir Japon şekerleme olduğunu. Daha sonra bu pişirme, yoğrulur unundan yapılan bir cilt ile kırmızı fasulye ezmesi sarma yapılır. Kintsuba zaman popüler bir şiir ile kanıtlandığı üzere, Edo Dönemi (1603-1868) çok popüler olmuştur inanılıyor: ". Diye Kintsuba yemeyi o bir samuray Gerçekten bir çocuk" | |
|