TAVUK STRUDEL
Malzeme:
75 gr tereyağı
250 gr un
biraz tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
400 gr tavuğun göğüs kısmı
500gr brokoli
250 gr havuç,150 gr kaşar peyniri
2 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurtanın sarısı
YAPILIŞI:
*******
Yağı eritin un 1/8 litre ılık su birazda tuzla birlikte yoğurun sonra hamura 1 çorba kaşığı sıvı yağ sürün metal bir kabı sıcak su ile çalkalayıp hamurun üzeirne kapatın 30 dak sonra kabı alın.
İçi için:
tavuk etini ve havucu kuşbaşı kesin brokoliyi çiçieklerini ayırın peyniri rendenin iri tarafı ile rendeleyin etleri yağfa kızartın kara ve kırmızı biberlerle tatlandırın Havuçları tuzlu suda 10 dak haşlayın 5-6 dak sonra broklileri koyun sonra sebzelerin suyunu süzdürüp etleri ve peynirleri katın.Hamuru unlu tezgahta açın yağlayın sebzeleri üstüne koyun galeta unu serpin hamurun uç kısımlarını içe doğru katlayın rulo yapın.parşömen kağıdı serdiğiniz tepsiye koyup üzeirne yumurta sürün ve öncede ısıttığınız fırında 35-40 dak pişirin afiyet olsun.