asianeagle.niceboard.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Asianeagle
 
AnasayfaPortalGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Susamlı Tavuk Göğsü

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
samanyolu
Admin
Admin
samanyolu


Kadın
Mesaj Sayısı : 29261
Yaş : 57
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : yazar
Lakap : yazar
Kayıt tarihi : 12/04/08

Susamlı Tavuk Göğsü Empty
MesajKonu: Susamlı Tavuk Göğsü   Susamlı Tavuk Göğsü EmptyÇarş. Ağus. 20, 2008 5:06 am

Susamlı Tavuk Göğsü

Malzemeler

* Yanında servis için kasede soya sos
* 1 paket soya filizi
* 6-7 yemek kaşığı un
* 4-5 adet taze soğan
* 2 adet yumurta
* 100 gr. Susam
* Kızartmak için sıvı yağ
* 4 adet tavuk göğsü (İnce olarak dövülmüş)
* Tuz-karabiber
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
* 2 yemek kaşığı sıvı Sana
* 1 tatlı kaşığı köri

Yapılışı

Yumurtaları bir kaba koyup, çırpınız.

Un ve susamı ayrı ayrı yayvan tabaklara koyunuz.

Dövülmüş tavukları şeritler halinde kesiniz.

Kızartma yağını kızdırınız.

Tavukları önce una, sonra yumurtaya en sonda susama bulayınız.

Kızgın yağda susamlı tavukları kızartıp, peçeteli bir tabağa çıkarınız.

Taze soğanları kıyınız.

Wok’un içinde Sana’yı kızdırıp, köriyi ekleyip, kızartınız.

Taze soğanları ekleyip kavurunuz.

Soya filizini, tuz ve karabiberi ekleyip, pişiriniz.

Servis tabağına aldığınız susamlı tavukların üzerine kırmızıbiber serpip, yanına sote ettiğiniz sebzeleri koyup, soya sos ile servis yapınız.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asianeagle.yetkin-forum.com
 
Susamlı Tavuk Göğsü
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bon Bon Tavuk
» Kerevizli Tavuk

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
asianeagle.niceboard.com :: A-Kitchen :: ÇİN MUTFAĞI...Chinese Kitchen-
Buraya geçin: