asianeagle.niceboard.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Asianeagle
 
AnasayfaPortalGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Kerevizli Tavuk

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
samanyolu
Admin
Admin
samanyolu


Kadın
Mesaj Sayısı : 29261
Yaş : 57
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : yazar
Lakap : yazar
Kayıt tarihi : 12/04/08

Kerevizli Tavuk Empty
MesajKonu: Kerevizli Tavuk   Kerevizli Tavuk EmptyÇarş. Ağus. 20, 2008 5:14 am

Kerevizli Tavuk

Çin seyahati yapanlar , orada ki yemeklerle burada ki yemekler arasında çok fark olduğunu söylüyorlar.Susam yağını kullandıkları için birkere koku olarak çok ağır geliyormuş. Ama Çin'de bir çok bölge ve bu bölgelerde çeşit çeşit mutfak anlayışı var. Kendi içinde de farklılıklar gösteriyor. Belki heryerde rahatsız etmiyordur.

Ayrıca Çin mutfağı gittiği yerin damak zevkine göre değişikliğe uğruyor.Bu uyguladığım tarif İngiliz markası Marks & Spencer da satılan yemek kitabından , tarifler bizim damak tadımıza yabancı değil.

Çinlilerin yiyecek herşeye saygıları var. Hiç birşeyi atmıyorlar ve bir yemeğin içinde değerlendiriyorlar.Tavuğun ayakları bile tatlandırıcı olarak bir yemekte karşınıza çıkıyor (muş).

Pirinç temel gıdaları ve ekmek yerine haşlanmış pirinç yiyorlar. Önlerinde herzaman bir kase pilav duruyor ve diğer yemekleri onun üstüne koyup, kaseleri ağızlarına yaklaştırıyor ve çubuklarla çabuk çabuk yemeklerini yiyorlar. Birde şöyle bir şey söyleniyor. Her Çinli bir pirinç tanesini yemeden tabağında bıraksa bu 1 milyar 300 milyon pirinç tanesi ediyor.Onlarda bunu düşündüklerinden olsa gerek hiç birşey bırakmıyorlar.

Dilimli tavuk ve kereviz

malzemeler: 2 kişilik

hazırlama : 15 dakika Pişirme süresi: 7-8 dakika

* 250 gr. fileto tavuk göğsü- ince dilimler halinde kesilmiş
* yarım çay kaşığı tuz
* 1 yumurta beyazı
* 1 yemek kaşığı mısır nişastası
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 4 ince dilim taze zencefil , soyulmuş ve ince ince doğranmış( ben toz zencefil ekledim.)
* 2 adet taze soğan , 5 cm lik parçalara bölünüp uzunlamasına , ince ince doğranmış
* 1 sap taze kereviz sapı, dilim dilim kesilmiş
* 1 adet yeşil biber ( ben renk olsun diye sarı biber kullandım)
* 2 yemek kaşığı soya sosu
* 1 yemek kaşığı dry sherry ( Ben bunu eklemedim. Çünkü İngilizlerin olur olmaz herşeye sherry eklemesinden hoşlanmıyorum. Bu bizim yemeklerimize durup dururken rakı eklememize benziyor. Ayrıca Çin yemeğinde sheery ne alaka..ama yinede arzu eden şeker yada bal yada sen çok karışma deyip sherry ekler.)

tarif:

1. Bir kase içine yıkadığınız , dilimlenmiş tavukları koyun. Tuzu , yumurta beyazını ve nişastayı ekleyin , iyice karıştırın
2. Wok içinde sıvı yağı yüksek ısıda iyice kızdırın ve tavukları ekleyin.Tavukların rengi beyazlaşana kadar çevirerek karıştırın.Pişen tavukları başka bir tabağa alın.
3. Ateşin altını iyice açın ve Wok' un içindeki kalan yağ iyice kızana kadar bekleyin.Sırasıyla biber , kereviz sapı , zencefil ve yeşil soğanı ekleyin. 30 saniye boyunca karıştırın.
4. Tavukları ve soya sosunu ekleyin. Hepsini 1 -1.5 dakika çevirerek karıştırın.
5. Sıcak sıcak , pilavla servis yapabilirsiniz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asianeagle.yetkin-forum.com
 
Kerevizli Tavuk
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bon Bon Tavuk
» Susamlı Tavuk Göğsü

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
asianeagle.niceboard.com :: A-Kitchen :: ÇİN MUTFAĞI...Chinese Kitchen-
Buraya geçin: