asianeagle.niceboard.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Asianeagle
 
AnasayfaPortalGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Japon Mutfağı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
samanyolu
Admin
Admin
samanyolu


Kadın
Mesaj Sayısı : 29261
Yaş : 57
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : yazar
Lakap : yazar
Kayıt tarihi : 12/04/08

Japon Mutfağı Empty
MesajKonu: Japon Mutfağı   Japon Mutfağı EmptySalı Tem. 07, 2009 1:37 pm

Geleneksel Japon Mutfağının ana gıdası pilavdır, gohan (ご飯). Pilav, her öğünün bir parçasıdır, hatta kahvaltının bile. Japonya bir ada olduğundan dolayı balık ve diğer deniz meyveleri içeren yemeklere de çok sık rastlamak mümkündür. Amerikalılar II. Dünya Savaşı'nda Japonya'yı işgal ettikleri sırada, Japonları pilav yerine ekmek yemeğe alıştırmaya çalışmışlar.

Genel olarak Japon Mutfağı, diğer Doğu Asya ülkelerinin mutfaklarına benzer. Diğerlerine olan en önemli farkı yağ ve baharat kullanımının çok daha az olmasıdır. Kullanılan malzemelerin asıl, gerçek tadları muhafaza edilmeye gayret gösterilir. Mümkün oldukça mevsim için tipik olan taze malzemeler kullanılır.

[img]Japon Mutfağı Breakfastjapan[/img]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asianeagle.yetkin-forum.com
samanyolu
Admin
Admin
samanyolu


Kadın
Mesaj Sayısı : 29261
Yaş : 57
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : yazar
Lakap : yazar
Kayıt tarihi : 12/04/08

Japon Mutfağı Empty
MesajKonu: Geri: Japon Mutfağı   Japon Mutfağı EmptySalı Tem. 07, 2009 1:38 pm

Meşhur Japon Yemekleri
YakitoriAkaşi-yaki 明石焼き, Ahtopot-Parçaları içeren yumurta topcukları.
Çanko-nabe ちゃんこ鍋, Nabe stiline göre. Sumo-Güreşçilerinin yedikleri proteinden zengin olan türlü.
Donburi 丼, Sebze, et veye başka içerikli pilav yemeği.
Gyōza 餃子, Et ile doldurulmuş Çin usulu hamurişi.
İşiyaki 石焼き
Karē カレー, Hintlerin Curry'sinin Japon versiyonu.
Kuşiage 串揚げ
Maki 巻き, Pilav üstü Deniz-Otu Sarması.
Miso Çorbası 味噌汁, Miso ve DaŞi ile yapılır.
Nabe 鍋 veya O-Nabe, bir Japon türlüsü, yenilirken pişirilir.
Oden おでん, Türlü şekili.
Okonomiyaki お好み焼き, Lahanalı hamur işi.
Saşimi 刺身, Çiğ balık
Şabu Şabu しゃぶしゃぶ, Çok ince kesilmiş et dilimleri masanın üzerinde duran ve kaynayan bir suyun içine bir iki saniye tutulur ve yenir.
Sukiyaki すき焼き, Türlü
Suşi 寿司, Ekşi pilavlı çiğ balık ve sebze.
Takoyaki たこ焼き, Ahtopotlu hamur işi.
Tempura 天麩羅, Fritözden balık ve sebze.
Teriyaki 照り焼き, Pişirilmeden yağ içinde turşu yapılmış et.
Tonkatsu とんかつ, Domuz eti kızartması.
Yakitori 焼き鳥, Tavuk eti Şiş Kebabı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asianeagle.yetkin-forum.com
samanyolu
Admin
Admin
samanyolu


Kadın
Mesaj Sayısı : 29261
Yaş : 57
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : yazar
Lakap : yazar
Kayıt tarihi : 12/04/08

Japon Mutfağı Empty
MesajKonu: Geri: Japon Mutfağı   Japon Mutfağı EmptySalı Tem. 07, 2009 1:40 pm

Makarna/erişte yemekleri
Rāmen ラーメン, Erişte Çorbası
Soba 蕎麦, Buğday Makarnası
Udon 饂飩, kalın Makarnalar
Somen 素麺, meşur Matsuyama Makarnası
Yakisoba 焼き蕎麦, kızartılmış Makarna



Balık yemekleri Fugu 河豚 ya da 鰒 çok zehirli bir Balık türüdür. Sadece çok usta ahçılar pişirebilir. Balığın çok ince olan zehirli damarlarının tek tek çıkarılması gerekir. Bir Fugu yemeğinin fiyatı bu yüzden 300-500 Dolar arasıdır.
Surimi すり身 Yengeç eti imitasyonu.
Takabe Izu-Adalarında yenilen bir balık
Unagi 鰻 (うなぎ), Yılan Balığı

Diğer yemekler
Daşi 出汁, Deniz Otundan yapılan bir Balık Çorbası.
Kobe-Sığırı ve Matsuzaka-Sığırı, Eti çok lezzetli olan özel yetiştirilmiş sığır türleri.
Miso 味噌, ezilmiş Soya macunu.
Şiitake 椎茸, Mantar cinsi.
Soba 蕎麦 Bulgur yemeği.
Suimono 吸い物, bir türlü türü.
Tofu 豆腐, "Soya-Peyniri"
Yuba 湯葉, Soya sütünün kaymağı.



Yemeğin yanında sunulan ek gıdalar (Okaşi), tatlılar ve Omiyage Arare あられ
Dango 団子, Pilav Topcukları
Mochi 餅, ezilmiş Pilav Macunu
Natto 納豆, ekşitilmiş Soya Fasulyeleri
Nigiri お握り, baharatlı Pilav topcukları
Senbei 煎餅, Pirinçten yapılmış kurabiyeler
Taiyaki たいやき, içli hamuriçi
Tsukemono 漬物, Turşu
Yokan 羊羹, Adzuki-Fasulyeleriyle yapılan bir tatlı.



Baharatlar
Mirin 味醂 "Pirinç Şarabı"
Miso 味噌 (Soya Macunu)
Nori 海苔 çok ince Deniz Otu.
Perilla
Sanşo 山椒 Japon Biberi
Wasabi 山葵
Su Biberi
Soya Sosu 醤油 Shoyu
Wakame 若布、和布 Deniz Otu.



İçecekler
Yeşil Çay 緑茶 (Ryoku-cha)
Sen-cha 煎茶 Japon Çayı
Mac-cha 抹茶 Japon Çayı
Ban-cha 番茶 Japon Çayı
Genmai-ça 玄米茶 Japon Çayı
Hōji-ça ほうじ茶 Japon Çayı
Mugi-ça 麦茶 Japon Arpa Çayı
Wūlon-ça ウーロン茶 Çin Çayı
Asahi (Bira) "アサヒ"
Kirin (Bira) "キリン"
Sapporo (Bira) "サッポロ"
Yebisu (Bira) "ヱビス"
Suntori (Bira) "サントリー"
Orion (Bira) "オリオン"
Mizuwari 水割り
Sake お酒 Pirinç Şarabı
Hoppy ホッピー Bira aromalı içki
Happo-shu 発泡酒
Şōçū 焼酎 İçki
Umeşu 梅酒 İçki
Calpis (Calpico) カルピス



Japon restoran şekilleri
Çūka Ryōri-ya 中華料理屋 Çin Restoranı usulunden
Curry Shop カレー・ショップ
Family Restoran ファミリー・レストラン
Özel izinli Fugu (çok zehirli bir Balık)- Restoranı
İzakaya 居酒屋 Mezeli Meyhane
Kaiten-zuşi 回転寿司 Suşi-Restoranı (suşiler yürüyen bir banttan geçiyor)
Kissaten 喫茶店 Café
Nomiya 飲み屋 Meyhane
Okonomiyaki-ya お好み焼屋 Burada yemekler müşterinin masasının yanında yapılıyor.
Rāmen-ya ラーメン屋 Makarna Çorbası dükkânı
Robatayaki 炉辺焼き
Ryōtei 料亭
Şabu-Şabu-Restoranı しゃぶしゃぶ
Şokudō Kantin 食堂
Soba-ya 蕎麦屋 Soba-Makarnası Dükkanı
Suşi-ya 寿司屋 (Suşi ve Saşimi)
Tempura-ya 天婦羅屋 ya da 天麩羅屋
Teppanyaki 鉄板焼
Yakiniku-ya 焼肉屋 Burada Kore Mutfağı usulu ızgaralar yapılır.
Yakitori-ya 焼鳥屋 Tavuk Şiş Kebabı yapılır.
Yoşoku-ya 洋食屋
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asianeagle.yetkin-forum.com
 
Japon Mutfağı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kore Mutfağı
» Japon Harfleri
» Japon mitolojisi
» Japon tanrıları
» Japon Alfabesi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
asianeagle.niceboard.com :: A-Kitchen :: JAPON MUTFAĞI...Japanese Kitchen-
Buraya geçin: