asianeagle.niceboard.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Asianeagle
 
AnasayfaPortalGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 HİNT USULÜ GÜVEÇTE KAYISILI KUZU ETİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
samanyolu
Admin
Admin
samanyolu


Kadın
Mesaj Sayısı : 29261
Yaş : 57
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : yazar
Lakap : yazar
Kayıt tarihi : 12/04/08

HİNT USULÜ GÜVEÇTE KAYISILI KUZU ETİ Empty
MesajKonu: HİNT USULÜ GÜVEÇTE KAYISILI KUZU ETİ   HİNT USULÜ GÜVEÇTE KAYISILI KUZU ETİ EmptyCuma Haz. 08, 2018 2:36 pm

750 gr kemiksiz kuzu eti (kol veya but)
2 orta boy soğan
4~5 sivri biber
3 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
1 tutam tel safran
2~3 tane kişniş tohumu (havanda dövülmüş)
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
2~3 yemek kaşığı un
100~150 gr kuru kayısı
HİNT USULÜ GÜVEÇTE KAYISILI KUZU ETİ AYo2l7
2-3 yemek kaşığı una birer tutam tuz ve karabiber ekleyin. Etleri unlu karışıma bulayın. Zeytinyağında arada karıştırarak kavurun. Kıyılmış sivri biber ve yarım ay doğranmış soğanı tuz ve karabiber ekleyerek sotelemeye devam edin. Et suyunu ekleyin. 1 bardak sıcak suda erittiğiniz tel safranı su ile birlikte tencereye ilave edin. Rendelediğiniz zencefili de ekledikten sonra kısık ateşete 40 dakika pişirin. Sonrasında doğradığınız kayısıyı, ezdiğiniz kişniş tohumunu, yarım limon suyunu ve jülyen doğradığınız biberi ilave edin. 15 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asianeagle.yetkin-forum.com
 
HİNT USULÜ GÜVEÇTE KAYISILI KUZU ETİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Çin Usulü Levrek
» Çin Usülü Sazan Balığı
» Hint Sineması
» Hint kültürü ve Müzik
» HİNT MÜZİĞİ ÜZERİNE

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
asianeagle.niceboard.com :: A-Kitchen :: WORLD CUISINE-
Buraya geçin: